Over ons

 

Wij zijn Rosita Putters en Marcel van der Heide.

Eind 2009 hebben wij kennis gemaakt met de golden retrievers van Bart en Charmaine van Maren. Direct waren we helemaal weg van al deze mooie honden. Bart en Charmaine hadden voor ons een pup: Ramchaine Motif.

Motif kwam op 21 januari 2010 bij ons en wat een lief pupje was het. Slapen in de wasmand, graag mee naar waar wij maar naartoe wilde, nooit ergens bang voor, altijd aan het ontdekken, spelen en vooral ook heel erg lief voor de kinderen.

Eind april 2010 zijn wij gaan kijken bij de koninginneshow van de golden retriever club. Motif zijn broer, Ramchaine Musketeer won de puppyklasse. Vanaf dat moment zijn wij begonnen met trainen voor shows bij Charmaine en 17 juli 2010 hebben we de allereerste show gedaan met Motif.

We raakte helemaal verzot aan golden retrievers en op 15 december 2011 kwam Diva: Ramchaine Arabian Princess bij ons wonen. Voor Diva was haar eerste show de koninginneshow, Diva werd 2e in de puppyklasse.

Vanaf januari 2013 zijn we in Duitsland gaan showen. Op 12 januari 2013 in Neurenberg werd Diva 2e in de jeugdklasse. Motif presteerde het om op onze 2e show in duitsland 26 januari 2013 in Herrenberg 3e te worden. En daarna hebben we zelf het allereerste VDH punt met Diva behaald in Offenburg.

Op 7 juni 2013 kwam Pink: Ramchaine Pink Paradise bij ons. Het nichtje van Motif. En wat een mooi exemplaar is zij toch ook.

In 2014 zijn we begonnen met fokken. Wij zijn een kleine fokkerij en hebben gemiddeld 1 nest per jaar.

Wij vinden de golden retriever echt het perfecte ras voor ons. Ze zijn enorm leergierig, willen altijd voor je werken, lief, voor katten, kinderen, vreemden het maakt allemaal niet uit. Of je nu jong of oud bent, een golden retriever is voor iedereen geschikt! Ben je blij dan laten ze duidelijk zien dat ze ook blij zijn en ben je verdrietig dan komen ze je troosten. Golden retrievers zijn vrienden voor het leven!